2011. február 17., csütörtök

A Hobbit

 Lassan elérkezik az idő és nekilátnak a forgatásnak Új-Zélandon. Úgy érzem itt az ideje, hogy írjak a készülő film alapjául szolgáló könyvről.
Életem egyik legnagyobb élménye volt olvasni a könyvet. Tökéletes fantasy mese, persze inkább olyan 13 év felett. Előbb olvastam a Gyűrűk Urát, így a történet előrehaladtával, bevillantak utalások. Bilbo kalandja tökéletesen hordoz minden fantasy elemet.
Hobbit útja rögösen kezdődik mivel nem akarja elhinni, hogy kirángatják a jól megszokott életéből. Mérgesen és kérdésekkel teli indul neki az utazásnak.  De már az út elején bebizonyítja mikor a trollokat majdnem kijátssza, hogy több van benne mint ami látszik elsőre. Majd a gyűrű leleményes megszerzése után már annak hatalmát kihasználva még jobban lenyűgöz mindenkit és a kis tolvaj lesz a csapat lelke. Út közben ezután egyre nagyobb bajba sodorja őket az ár, átjutnak vad farkasokon, furmányos tündéken, és persze Smaug a gonosz sárkány is az útjukba kerül. Miután a Magányos hegy melletti Tóvárosban véget ér a a sárkány terrorja jönnek csak az igazi bonyodalmak. Felbőszített orkok, és tündék csapatai jönnek a körbekerített várba, mindenki más-más célból. Majd a hatalmas ütközetek után szerencsére rendeződik minden.
Van benne varázsló, törpök, goblinok, orkok, alakváltó, hatalmas sasok, tündék, és persze a kicsi hobbit. Útja ami a magányos hegyig vezet tele van kalanddal, és Közép-Földe északi részét sokkal jobban megismerhetjük mint eddig.
Bátran ajánlom mindenkinek, nekem csodálatos perceket okozott az olvasása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése