2011. február 17., csütörtök

Boszorkányra vadásztunk

Boszorkányvadászat.

Régóta kísérem figyelemmel Nicolas Cage munkásságát. Sajnos mostanában mindent elvállal, és nem jól teszi. Persze azért időnként megvillannak nagy filmek még, így is mint a tavalyi Kick-Ass. Talán munkássága a Fegyvernepper óta kezdett el látványosan lejteni. Cage
még ezután is hozta a szokásos nagyszerű formáját, de sokszor ez nem igen volt elég. Gondoltam talán most a részben Magyarországon forgatott boszorkányvadászat majd megtöri az átkot. Sajnos csak részben. Jó film lett, de sok hibája van ami rontja az összképet.
Kezdeném a pozitívumokkal:
Nicolas Cage most is hozza a tőle elvárható szintet. A táj csodálatos és a film tempója nagyrészt feszes, itt jegyezném meg pont annyi ideig tart, hogy ne unjunk bele. Amin meglepődtem, hogy fordulatos a történet. Kis fekete bosziról szól, aki miatt kitört egy járvány. Hőseink Lavey (Nicolas Cage) és Felson (Ron Perlman) itt lépnek be a képbe. Mivel nem akartak ártatlanokat megölni a keresztes hadseregben, halál vár rájuk és így az egyház szolgálatába állnak újra, hogy kegyelmet kapjanak. A történet folyamán többször változott a véleményem a bosziról, volt mikor együtt éreztem vele, volt mikor utáltam. Zseniálisan játszott a nézővel akárcsak Lavey-ékkal. Egyébként a két főhős nagyon jó karakter csak mire jobban kibontakoznának vége a filmnek
Sajnos a pozitívumai ennyiben kimerülnek a filmnek.
Bővelkedik negatívumokkal melyek kikerülésével sokkal jobb lehetett volna.
Az elejét kicsit erőltetettnek éreztem a gyors csataváltásokkal. Sajnos sokat rontott még az összképen az elég gyenge CGI, a gyártási költségvetésről nincsenek adataim, de erre biztosan nem fordítottak sokat. Végén a zombi-papok plafonon mászkálós része elég nevetségesen festett. Karakterek is eléggé kidolgozatlanok , már-már kezdtem megkedvelni a családját elveszített lovagot erre meghalt. Zene sem hozott maradandót.
Összességében jó fantasy volt, de vannak nagy hibái amik nem emelik fel a nagyok közé, de aki elmegy rá moziba egyszer mindenképp jól fog szórakozni, de sajnos ez is olyan lett mint Cage utóbbi filmjei gyorsan felejthető.
Részemről: 65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése