2011. február 18., péntek

Aranyhaj és a nagy gubanc


Aranyhaj és a nagy gubanc

Ki hinné, hogy ez már az 50-edik Disney mese. Volt itt már Aladdin, Hamupipőke, Szépség és a szörnyeteg, nemrég a Hercegnő és a béka és még sorolhatnám.
Sajnos mostanában nagy divat lett a pixar sok animációja, és őszintén megmondva nekem azok nem tetszenek. Egy mesében nem bújtatott társadalomkritikát meg magasztos eszméket akarok látni. Hanem gyermeki énemet szórakoztatni, amire a klasszikus Disney mesék tökéletesen megfelelnek.
Történet nagyon egyszerűen követi a régi sztorit. Be van zárva egy magas toronyban hosszú aranyhajú lány (Rapunzel), és szeretné megismerni a világot nem csak felülről nézegetni.
Véletlenül rálel egy tolvaj a toronyra, aki éppen elrabolta a királyi pár elveszett leányának a koronáját. Itt lép be a képbe számomra nagyon szimpatikus állati szereplő egy ló Maximus aki a toronyig üldözi Flynn Rider-t.  Itt Aranyhaj alkut köt, a tolvajjal majd kalandok sorát élik át. Útjuk tele van humorral, történet is elég jó lett és vannak közben fülbemászó betétdalok is. És ezt figyeljétek, kiderül, hogy egy palacsintasütő sokkal nagyobb fegyver a kardoknál.
Sajnos ez már nem kézzel rajzolt régi mese, de így is elég jó a látványa.
Negatívumot nem is igen tudok felhozni, nagyon kellemes meglepetés volt a film, még több hasonlót a jövőben, és javaslom, kerüljék a folytatásokat.
Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, előidéz sok kellemes emléket, és hosszú idő után először megint veszek majd mese DVD-t. Sajnálom, hogy nem lett Oscarra jelölve, legjobb animáció kategóriában, pedig megérdemelte volna.

100%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése